Компанія Ахметова "викупила" міський парк Донецька для корпоративу

Субота, 1 червня 2013, 17:50

1 червня жителів Донецька не пускали в парк ім.Петровського - на його території святкові заходи з нагоди міжнародного Дня дитини для дітей своїх працівників проводила компанія "Гірничі машини" Ріната Ахметова.

Як пишуть "Новости Донбасса", входи в парк охороняють співробітники міліції, людей в парк пропускають тільки за запрошеннями. Безперешкодно пройти можна тільки на територію спортивного комплексу Петровський.

 фото "Новости Донбасса"

Разом з тим на оголошеннях, розклеєних на паркані парку, зазначено, що парк буде відкритий для відвідування з 18:00.

 фото "Новости Донбасса"

Начальник управління зі зв'язків із громадськістю Донецької міськради підтвердив, що територію парку орендувала компанія "Гірничі машини".

За його словами, рішення з даного питання ухвалювало керівництво парку, який є самостійним господарюючим суб'єктом, за погодженням з керівництвом району.

"З міською владою це рішення не узгоджувалося", - зазначив він.

Також у міськраді зазначили, що ухвалюючи рішення про здачу в оренду території парку, адміністрація керувалася тим, що до 17:00 в ньому через спеку мало відвідувачів, а виручені кошти дозволять влаштувати свято для дітей району.

У свою чергу прес-секретар Донецького управління міліції Ольга Почкалова заявила, що правоохоронці не пропускають на територію парку лише автомобілі.

За її словами, на свято можуть безперешкодно пройти всі діти району.

Компанія "Гірничі машини" входить до структури групи "СКМ" українського мільярдера Ріната Ахметова.

У червні 2012 року компанія "Метінвест", яка також входить в структуру "СКМ", святкувала своє п'ятиріччя в парку імені Щербакова, орендувавши для цього частину його території. Це викликало обурення у багатьох донеччан, які не змогли у вихідний день потрапити в парк.

Тоді гендиректор компанії "Метінвест" Ігор Сирий вибачився перед жителями Донецька за заподіяні незручності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування