Рятувальники нарахували 36 жертв урагану в Одесі

Субота, 1 червня 2013, 18:49

Загальна кількість постраждалих під час урагану, який пройшов в Одесі ввечері в п'ятницю, сягнула 36 осіб.

Як повідомили в одеському управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій, 7 з них госпіталізовано.

За різними оцінками в Одесі від урагану впали від 1 до 3 тисячі дерев.

У регіоні залишаються відключеними від електропостачання 214 населених пунктів. Також знеструмлені кілька мікрорайонів Одеси. Також в області пошкоджено 472 повітряні лінії електропередач.

В системі газопостачання виникла 181 аварія, залишаються відключеними 330 абонентів.

"Повністю непридатні до використання місця відпочинку на узбережжі, на пляжах знищено велику кількість тапчанів, парасольок та іншого обладнання. Досі не відновлено регулярний рух пасажирського транспорту", - зазначають у ДержНС.

Ліквідувати всі наслідки урагану влада Одеси обіцяє до 21:00, передає "Інтерфакс-Україна". У ДержНС у свою чергу обіцяють завершити роботи до ранку 2 червня.

Окрім того губернатор Одеської області Едуард Матвійчук повідомив, що ураган пошкодив дах Оперного театру та зруйнував декорації вистави опери "Carmina Burana", яка мала відбутись під відкритим небом.

"Стихійне лихо зруйнувало коштовні декорації для проведення Міжнародного фестивалю мистецтв на площі біля Одеської опери", - зяавив Матвійчук, передає "Укрінформ".

За його інформацією, незважаючи на збитки, свято опери відбудеться, але пізніше. Дату проведення перенесли орієнтовно на 8 червня.

Як відомо, внаслідок дощу та шквалистих поривів вітру в Одесі загинула одна людина, ще двоє травмовані. Пізніше стало відомо ще про трьох потерпілих внаслідок негоди. Через наслідки стихії у місті скасували усі загальноміські свята до Дня захисту дітей.

На допомогу в ліквідації наслідків стихії та розбір завалів було направлено військових Одеського гарнізону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News