МВС: у справі про побиття журналістів можуть знайтися підозрювані

Понеділок, 10 червня 2013, 16:07

У міліції не виключають, що у справі про побиття журналістів на мітингу 18 травня в Києві хтось зі свідків може стати підозрюваним.

Про це заявив заступник глави Міністерства внутрішніх справ - начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк на прес-конференції в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Всі питання послідовно в рамках кримінального провадження уточнюються... слідство триває, і може бути продовжено (КПК передбачає 2 місяці на розслідування, з санкції суду слідчі дії можуть бути продовжені). Результати невизначені, але вони є. Люди встановлені", - сказав він.

Міліціонер підкреслив, що завершено службове розслідування щодо дій співробітників міліції, матеріали передані до прокуратури для прийняття рішення.

"Проведено більше 250 процесуальних дій, а це допити свідків, долучення доказів до матеріалів справи, якийсь свідок може з часом перетворитися на підозрюваного...", - перерахував він.

У свою чергу в.о. начальника управління зі зв'язків з громадськістю МВС Сергій Бурлаков заявив: "Щоб ми не призначали винних, і не робили помилки - треба почекати".

"Як тільки буде повний обсяг інформації і слідчий буде готовий до того, щоб це оприлюднити, ми це оприлюднимо", - сказав він.

Чиновник уточнив, що в даний час в рамках розслідування вже допитано близько 200 свідків.

"Відпрацьовуються всі люди, які потрапили в поле зору", - додав Ратушняк.

Як відомо, під час акції опозиції 18 травня було побито журналіста 5 каналу Ольгу Сніцарчук та фотографа "Комерсант-Україна" Влада Соделя.

За підозрою у нападі затримали Вадима Титушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Пізніше Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування