Одесити готуються до загальноміського мітингу проти генплану

Вівторок, 11 червня 2013, 11:38

Одесити готуються до масових акцій протесту проти генерального плану розвитку Одеси до 2031 року, який міська рада має намір затвердити 18 червня.

Заклики вийти на мітинги проти генплану опублікували в понеділок багато місцевих новинних ресурсів, сайти громадських організацій, політики різних політсил на своїх сторінках у соцмережах і на своїх сайтах, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

До організації акції протесту приєдналися і опозиційні, і провладні політсили.

За попередніми даними, мітинг відбудеться 18 червня перед сесією міськради.

Головна вимога громадських працівників – зняти генплан із розгляду сесії міськради 18 червня 2013 року й направити його на доопрацювання.

Крім того, одесити вимагають провести додаткові громадські слухання щодо генплану, визнати всю узбережну зону територією, що належить до земель водного фонду, використовувану для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей, виконання науково-дослідних робіт, і зберегти на ній паркову зону (парк "Ювілейний").

Також громадські працівники вважають за необхідне передбачити в генплані збереження всіх зелених зон міста, вилучити території, що входять до історичного ареалу центральної частини міста, з переліку зон нового будівництва, передбачити статус зони комплексної охорони для історичного ареалу "Французький бульвар".

Інші вимоги пов'язані зі збереженням усіх наявних автомобільних стоянок і гаражів у місцях їх нинішньої дислокації, вилученням із територій, що підлягають забудові, низки зелених зон біля санаторіїв і на їх території, збереженням і розширенням трамвайних і тролейбусних маршрутів і трьох наявних трамвайних депо.

"Шановні депутати Одеської міської ради, не голосуйте на сесії 18 червня за генеральний план міста! Шановні депутати, наголошуємо, що ми поінформуємо кожного одесита про результати вашого голосування з питання генерального плану Одеси і про те, що кожен із вас зробив для захисту інтересів міста", - закликають громадські діячі.

Наприкінці лютого поточного року Одеська міськрада вкотре запропонувала одеситам ознайомитися з проектом генерального плану розвитку міста до 2031 року.

Серед нововведень генплану – збільшення поверховості забудови в одному зі старих районів Одеси Молдаванці, забудова полів фільтрації та порожніх територій навколо шкільного аеродрому, обмеження висоти забудови в історичній частині міста тощо.

Одеська міськрада неодноразово намагалася ухвалити генплан.

Робота над генпланом, розробленим і доопрацьованим при екс-мері Одеси Едуарді Гурвіці, розпочалася в 2006 році. Потім, восени 2008 року, після низки конфліктів і скандалів, пов'язаних з основними нововведеннями генплану, документ відправили на доопрацювання.

22 листопада 2011 року близько сотні одеситів провели мітинг проти ухвалення на сесії Одеської міськради генплану міста, оскільки його громадське обговорення бул непрозорим, а великої частини інформації щодо проекту не було у вільному доступі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
Усі новини...