Збалансованість новин на "ТВі" упала вдвічі - дослідження

Вівторок, 11 червня 2013, 15:50

Телеканал "Інтер" у травні давав найбільш збалансовані новини, тоді як рівень збалансованості каналу "ТВі" зменшився у 2 рази.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Інститутом соціології НАН України разом із Академією української преси, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Моніторинг новин українських телеканалів проводився з 13 до 18 травня методом контенту-аналізу. Моніторили повідомлення "Інтера", "1+1", "Нового каналу", "України", СТБ, ICTV, "Першого національного" і ТВі.

"Приємна несподіванка, що "Інтер" продовжує дотримуватися балансу в подачі новин… Цей канал працює дуже професійно", - заявив президент Академії української преси Валерій Іванов під час презентації результатів моніторингу у вівторок у Києві.

"І неприємно те, що в 2 рази знизився рівень збалансованості на ТВі: падіння рівня з 44% до 20% говорить саме за себе. Такого раніше на ТВі не спостерігалося", - сказав він.

За словами завідувача відділу соціології культури й масової комунікації Інституту соціології НАН України Наталії Касенко, частина політичних новин у травні склала чверть (25%) усіх повідомлень.

Зафіксовано, що 17% повідомлень – це найменша з початку року частина політичних новин із двома точками зору. Політичні новини з декількома точками зору найчастіше з'являлися в новинах СТБ та "Інтера".

У порівнянні з квітнем, за словами Касенко, зменшилася увага до політичних персон і політичних інститутів. Лідерами уваги новинних програм квітня були Партія регіонів і "Батьківщина" – по 10%.

Найбільша увага в новинних програмах приділялося президенту Віктору Януковичу – 9% колишній прем'єр-міністру Юлії Тимошенко – 7% і лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку – 5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...