Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мітингувальники всю ніч боролися за Таксім

Середа, 12 червня 2013, 08:55

На стамбульській площі Таксім усю ніч тривали сутички між демонстрантами і поліцією.

Ще в ранці у вівторок поліція потіснила мітингувальників з площі, однак ті намагаються утримати позиції, передає Радіо Свобода.

Правоохоронці неодноразово використовували водомети, сльозогінний газ і навіть гумові кулі для приборкання протестів. Демонстранти відбивалися, кидаючи каміння і пляшки із запалювальною сумішшю.

Фото Kerim Okten / European Pressphoto Agency via Los Angeles Times
Фото Kerim Okten / European Pressphoto Agency via Los Angeles Times

Кількість потерпілих протягом найгіршої за рівнем насильства ночі на площі Таксім порахувати наразі неможливо.

Губернатор Стамбула Хусейн Авні Мутлу у вівторок ввечері заявив, що спецзагони продовжуватимуть свої операції вдень і вночі, щоб прибрати протестувальників з центру міста.

Фото Reuters
Фото Reuters

Раніше прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав, що він "більше не терпітиме" масових демонстрацій проти його уряду.

Ердоган також закликав демонстрантів звільнити площу Таксім у Стамбулі, місце головних практично невпинних останніми днями протестів, і сусідній парк Таксім-Ґезі – у цьому парку учасники демонстрацій залишилися після того, як поліція з застосуванням подразливого газу, шумових гранат і водометів витиснула демонстрантів із площі Таксім.

Акції, які почалися 31 травня як протест проти плану ліквідації невеликого парку Таксім-Ґезі у Стамбулі, переросли в політичні виступи з вимогою відставки прем’єра і уряду й сутички з поліцією, які поширилися на десятки інших міст країни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...