Яценюк: Янукович позбавляє мандатів тих, хто не присягнув йому

Середа, 12 червня 2013, 15:30

У Батьківщині заявляють, що рішення Окружного адмінсуду є антиконституційним.

Про це повідомляє прес-служба партії з посиланням на лідера фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

У "Батьківщині" наголошують, що рішення Окружного адмінсуду є антиконституційним, оскільки в Основному законі визначено порядок дострокового припинення повноважень народного депутата і там нічого немає про такі рішення судів.

Між тим за словами Яценюка, це рішення "чергового кишенькового суду" свідчить про одне - Віктор Янукович не бажає, щоб український парламент працював, "щоб Верховна Рада і народні депутати служили народу України, а бажає, щоб служили вони персонально президенту".

"До скупки, кримінальних справ, залякування та політичних переслідувань остаточно додався механізм позбавлення мандатів тих народних мандатів, які не присягнули на вірність Віктору Януковичу", - підкреслив Яценюк.

"Ми вважаємо, що це має стати предметом розгляду Європейського суду з прав людини та жорсткої реакції з боку наших європейських партнерів", - наголосив Яценюк.

Як відомо, Павло Балога вже звернувся до Євросуду з прав людини у зв’язку з рішенням суду про позбавлення його і Олександра Домбровського мандата.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування