Захарченко обіцяє розібратися із кривдниками журналістів до липня

Четвер, 13 червня 2013, 15:35

Міністерство внутрішніх справ має намір завершити до липня досудове розслідування фактів нападу на журналістів та їх побиття в Києві 18 травня.

Про це журналістам повідомив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, передають "Українські новини".

"Я думаю, що трохи ще потрібно часу, щоб прокуратура дала згоду, щоб це кримінальне провадження було направлено до суду. Я думаю, що, можливо, до кінця місяця", - зазначив він.

Міністр підкреслив, що зараз встановлені близько 90% учасників подій 18 травня.

Захарченко зазначив, що міліція продовжує отримувати додаткову інформацію від журналістів.

На даний момент повністю відновлена ​​картина подій.

"Встановлені особи, які почали першими активні дії, та особи, які потім відповідали такими ж активними діями", - сказав міністр.

Він підкреслив, що розслідування проводиться об'єктивно, всі винні будуть притягнуті до відповідальності.

Крім того, міністр повідомив журналістам, що дана справа заслуховувалося в Генпрокуратурі у присутності генпрокурора Віктора Пшонки і в присутності глави Служби безпеки України Олександра Якименка.

Захарченко зазначив, що були деякі питання до слідства, але, на думку міністра, нез'ясовані обставини, про які було згадано на заслуховуванні справи, будуть уточнені і з'ясовані.

Як відомо, співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.

За підозрою у нападі затримали Вадима Титушка. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень. Міліція ж покарала дисциплінарним стягненням 15 міліціонерів за бездіяльність.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування