Козак запевняє, що є ще напівпорожні потяги до моря

Четвер, 13 червня 2013, 17:02

Деякі потяги, які прямують до Криму, заповнені лише на 50-60%.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак на брифінгу в Києві в четвер, передає УНІАН.

"Наприклад, є поїзд №12 Київ-Сімферополь. І більшість хоче поїхати саме цим поїздом і ніяким іншим. Але у нас достатньо поїздів, наступних до Криму. І крім цього поїзда, є й такі, які сьогодні заповнені на 50-60%. Тому для бажаючих дуже різні можливості", - сказав Козак.

Міністр зазначив, що все більше пасажирів для поїздки до Криму користуються швидкісними поїздами "Український експрес", виробництва Hyundai Rotem та Skoda Vagonka.

"Ми пустили поїзд Hyundai сполученням Дніпропетровськ-Сімферополь, який долає цю відстань всього за 4 години 55 хв. Жодним автомобілем за стільки часу не доїдете. Пустили поїзди Skoda Харків-Сімферополь і Донецьк-Сімферополь. Ці поїзди стають все більш популярними серед пасажирів, адже це і швидкість, і комфорт подорожі", - сказав міністр.

У той же час Козак зазначив, що ведеться боротьба з недобросовісними працівниками залізниць.

"Я ні в якому разі не заперечую, що є зловживання наших співробітників: квиткових касирів, провідників і т.д. І повірте, ми з ними боремося. Кожного провідника, який провозить безквиткового пасажира, відразу звільняють з роботи", - підкреслив він.

"Але в цілому у нас нормальні, професійні та працьовиті колективи. Тому ніякого ажіотажу не буде. Всі пасажири спокійно зможуть доїхати до Криму на відпочинок", - зазначив Козак.

Як відомо, раніше прем'єр Микола Азаров зажадав від Козака забезпечити прозорість продажу квитків на потяги до Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування