У ВМС божаться, що Новинський не агітував на військовому кораблі

П'ятниця, 14 червня 2013, 17:00

Кандидат у депутати Верховної Ради від влади, бізнесмен Вадим Новинський не проводив передвиборчої агітації, перебуваючи на військовому кораблі.

Про це "Українській правді" повідомив начальник прес-центру - прес-секретар командування Військово-Морських сил Збройних сил України, капітан першого рангу Олег Чубук.

Як відомо, раніше кандидат у депутати від опозиції на довиборах до Верховної Ради по 224-му округу в Севастополі "ударівець" Дмитро Білоцерковець повідомив, що Новинський порушив закон, агітуючи на кораблі.

"Це була не зустріч із особовим складом, як говориться у публікації. Це була робота круглого столу на тему "Стратегія удосконалення системи судноремонту" з залученням підприємств оборонно-промислового комплексу", - зазначив він.

"На цю зустріч були запрошені місцеві журналісти. Вадим Новинський взяв участь у роботі круглого столу, як президент "Смарт Холдингу", до якого входить "Чорноморський суднобудівний завод", - уточнив прес-секретар.

"Наскільки я знаю законодавство, він не є державним службовцем, не має йти у відпустку, і як керівник холдингової компанії, що тісно співпрацює з воєнно-морськими силами, мав право бути на цьому столі, тим більше, що його організатори воєнно-морські сили", - додав він.

Чубук запевнив, що "жодної якоїсь агітації, знайомства з програмою передвиборчою на круглому столі не йшлося, це просто абсурд".

"Тим більше, що корабель стоїть у зовсім іншому виборчому окрузі. Не на території 224 округу на якому будуть вибори. Наше місто поділено на два виборчі округи. Вибори будуть відбуватися у Ленінському і Гагарінському округах, а не в Нахімовському", - підсумував він.

Як відомо, довибори по 224 округу повинні відбутися 7 липня після того, як обраний за цим округом Павло Лебедєв був призначений міністром оборони.

Партія регіонів підтримує мільярдера Вадима Новінського. Від об’єднаної опозиції на вибори йде УДАРівець Дмитро Білоцерковець, який раніше балотувався до міськради Севастополя, набрав близько 30%, однак програв кандидату від Партії регіонів Володимиру Яцубі.

Загалом зареєстровано 23 претенденти на депутатське крісло по 224 округу, що у Севастополі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування