Азаров пригрозив підняти вартість газу для Івано-Франківщини та Львівщини

П'ятниця, 14 червня 2013, 19:25

Полiтичнi сили, якi заважають процесу збiльшення власного видобутку газу в Українi, працюють проти країни i народу.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров на прес-конференцiї в п'ятницю в Києвi.

"Тi полiтичнi сили, якi затягують i ставлять пiд питання енергобезпеку України, збiльшення видобутку власного газу або взагалi органiзацiю видобутку, вони працюють проти України i власного народу", - сказав вiн.

Азаров зазначив, що зараз для країни вкрай важливо не знижувати темпiв розвитку енергогалузi та видобутку енергоносiїв, а деякi полiтичнi сили в областях заважають цим процесам.

"Пiшов процес гальмування. Ось питається: обласнi ради Львiвської та Iвано-Франкiвської областей - що вони роблять? Може вам вартiсть газу пiдняти, якщо ви будете тягти з цими питаннями? Я серйозно кажу", - сказав прем'єр.

"Ми тримаємо тарифи на газ для населення. Для нас це дуже важко. Чому ж вони заважають нам?" - обурився прем'єр.

Як відомо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко (нині - віце-прем'єр-міністр) прогнозував, що через сім-десять років Україна стане експортером сланцевого газу.

Україна у 2012 році провела конкурси на укладення УРП щодо Юзівської (Харківська й Донецька область) та Олеської (Львівська та Івано-Франківська облачть) ділянок сланцевого газу.

Переможцями конкурсу на розробку Олеської ділянки стала американська Chevron, Юзівської - англійсько-голландська Shell.

Компанія Shell на Харківщині веде дослідне буріння для майбутнього видобутку сланцевого газу.

Тоді як на Західній Україні – донині немає порозуміння між місцевими громадами й обласними радами та американською компанією Chevron, яка планує видобувати сланцевий газ на Олеській площі.

Але і на заході, й на сході проти видобутку виступають екологи, а видобувники не оприлюднюють всієї інформації про свої технології. У владі переконані, що користі від розробки родовищ набагато більше, ніж шкоди. 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування