Луценко про президента Тимошенко: чарівників немає

Субота, 15 червня 2013, 13:05

Опозиційні партії мають всі разом працювати на єдиного кандидата в президенти лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко.

Про це він заявив Юрій Луценко у зверненні до делегатів об'єднавчого з'їзду ВО "Батьківщина", який прочитав зі сцени на Михайлівській площі.

"І найскладніше. Я вибачаюсь, звичайно, за цю фразу, але найскладніше. Якщо з’їзд "Батьківщини" висунув своїм кандидатом в президенти Юлію Володимирівну Тимошенко, то це не означає, що висуватися буде в президенти хтось інший. Висунули Тимошенко - звільняйте її. Звільняйте з усіх сил, і це перше завдання перед тим, як говорити про вибори", - заявив він, під викрики "Юлі - волю!".

"Ніяких сподівань, що прилетить "волшебнік в голубом вертолете" не має бути. Волшебнік не прилетить звільняти Юлю. Вертоліт давно вкрадений і стоїть у Межигір‘ї, волшебніков нема", - уточнив Луценко.

"Я не погоджуюся з тою тезою, яку прийняла опозиція на мітингу 18 травня, і яку підтримала Юлія Володимирівна. Я друг Юлії Володимирівни… Для мене до цих пір існує комплекс вини, що я тут, а вона там. І тим не менше, я вважаю, що я її друг, а друзі говорять те, у що вірять, один одному, не претендуючи на монополію істини, отже я кажу, те що думаю. Я переконаний, що формула перемоги на президентських виборах є в нашій зовсім недавній історії", - зазначив він.

"Є три варіанта поведінки на виборах. Перша формула називається "розруха у вождях", як сказав би Булгаков. 1999 рік, коли "розруха у вождях привела до того, що влада вивела у другий тур зручного для себе спаринг партнера: Кучма-Симоненко, означало автоматичну перемогу Кучми. Ми маємо пам’ятати про цей варіант і не допустити такого варіанту", - уточнив політик.

"Друга формула, що якої привела "розруха у вождях", 2009 рік, коли демократи так пересварилися між собою, що Юля і першому турі відстала на 10% від Януковича і це було смертельне політичне поранення в тих виборах", - розповів він.

Луценко переконаний, що опозиція "немає права так ризикувати".

"Кандидатом від опозиції має бути людина, яка має стартових 30%, яка має із самого початку нав’язати свої правила виборів, свої правила майбутньої країни, і це називається ефект 2004 року. Чи хтось із нас про це забув?", - запитав він.

"Хтось скаже, що погано будуть працювати на єдиного кандидата інші штаби. А ви забули, як Юля прала сорочки у всіх штабах Ющенка, для його перемоги і знову будемо прати, але мусимо прати разом, а не в розчепірку", - підсумував він.

Як відомо, 14 червня з’їзд "Фронту змін" одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до ВО "Батьківщина".

Водночас на з'їзді партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко залишили головою партії та висунули єдиним кандидатом на вибори президента від ОО "Батьківщина", головою політради партії став Арсеній Яценюк, а його заступником – Сергій Соболєв. Олександра Турчинова призначили очільником центрального апарату партії.

Раніше Тимошенко виступила проти висування єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах в 2015 році, якщо вибори будуть у два тури, бо так у другий тур можуть вийти два представники опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування