Азаров - Європі: Спроби диктувати нам поведінку приречені на провал

Понеділок, 17 червня 2013, 11:16

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що не дозволить, щоб Європа диктувала йому правила поведінки.

Про це він заявив в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro перед своєю поїздкою у Францію.

Відповідаючи на питання про те, що вже минув рік з того моменту як французьке керівництво проігнорувало українську частину Євро-2012 на знак протесту проти ув’язнення Тимошенко, він сказав:

"Те, що французькі офіційні особи захотіли проігнорувати таку країну як Україна – одну з найбільших в Європі за площею та населеним  - це їхня проблема".

"Ми провели демократичні вибори і ми вибудовуємо зв’язки як з Росією, так і з європейськими країнами на базі рівноправності. Від Франції ми очікуємо нормальної співпраці, яка й надалі розширюватиметься, особливо в сфері культури", - сказав він.

"Але спроби диктувати нам нашу поведінку – приречені на провал. Ми готові до діалогу, але ми не перебуваємо у відносинах вчителя і учня. Українська нація цього не дозволяла", - наголосив Азаров.

На уточнююче питання, чи намагається Франція диктувати Україні поведінку, він відповів:

"Я так не кажу. Нам дають поради, ми їх слухаємо, ведемо діалог, але я не збираюся пов'язувати питання євроінтеграції з долею Тимошенко. Під час моїх зустрічей із європейськими лідерами ця тема, у кращому випадку, перебуває на останньому місці, і я не хочу витрачати час на відповіді, пов’язані з цією пані. Вона не єдиний мешканець України", - підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування