Тимошенко знову домоглася винятку у тюремників

Понеділок, 17 червня 2013, 14:11

Євгенію Тимошенко у порядку винятку пропустили до палати її засудженої матері Юлії Тимошенко у харківській лікарні.

Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

За даними відомства, Юлію Тимошенко поінформували про намір її доньки й захисниці Євгенії побачити екс-прем’єрку і запропонували їй прослідувати до кімнати побачень.

Однак засуджена заявила, що "не має бажання переходити до іншої кімнати, яка знаходиться на відстані кількох метрів від палати, де наразі перебуває Юлія Тимошенко".

"Розуміючи мету таких заяв (яка полягає у тому, щоб згодом публічно та безпідставно звинуватити співробітників виправної колонії у начебто перешкоджанні побаченню) керівництво колонії у порядку виключення дозволило захисниці провести зустріч із засудженою безпосередньо у медичній палаті", - повідомляє ДПтС.

Каральне відомство наголошує, що таке рішення було прийнято "без жодних на це об’єктивних причин і лише з метою не допустити поширення неправдивих звинувачень на адресу пенітенціарного відомства".

"Оскільки складається враження, що засуджена та її захисники останнім часом діють за одним і тим же сценарієм – зірвати проведення зустрічі, а далі звинувачувати у цьому колонію", - додали у прес-службі.

Згідно з відомчою інструкцією щодо організації проведення короткострокових побачень, жоден засуджений в Україні не має права проводити їх там, де заманеться, наголошує ДПтС.

"Враховуючи також заяви Євгенії Тимошенко, які вона озвучила співробітникам колонії, а саме: "Я зараз всім буду говорити, що ви її катуєте, і повідомлю ЗМІ про те, що мене незаконно не допускають, а також про це буде знати вся Європа", керівництво колонії прийняло рішення, яке має викрити реальні наміри засудженої, а також попередити можливі провокації на цю тему", - пояснює відомство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування