Черниць монастиря три дні тримали у підвалі через "дилера" дешевих Lexus

Вівторок, 18 червня 2013, 12:35

Настоятельку Покровського монастиря 52-річну Калісфенію (в миру Тетяна Шамайло) і її келейніцю три дні тримали в підвалі.

Про це у вівторок повідомляють "Вести".

Ігуменя Каллісфена і її келейніця Катерина в п'ятницю пізно ввечері нібито на запрошення секретаря митрополита Олександра Драбинка вирушили до Лаври. І назад не повернулися.

Зниклих черниць шукали три дні.

"Матінка і келейніца в сім вечора були в монастирі. З ними все добре. Правда, матінка втомилася і поки не може говорити з журналістами", - розповіли нам в монастирі. А родичка настоятельки повідомила, що матінка плаче і трясеться. Що сталося з ними, не говорять.

Увечері з'явилася інформація, що черниць тримали в підвалі десь за містом, били і вимагали гроші. А потім вивезли на путівець і кинули. Вони пішки дійшли до Києва і сіли на метро в Святошині.

Джерела в правоохоронних органах розповіли, що зникнення черниць пов'язують зі справою якоїсь аферистки Світлани П., яка обіцяла багатим людям дорогі авто ("Лексуси") з 30-відсотковою знижкою. Гроші вона брала, але авто так і не поставляла.

Таким чином Світлана зібрала 160 мільйонів гривень. Можливо, втершись в довіру до черниць, аферистка з їх допомогою знайомилася з потенційними клієнтами, серед яких були і депутати, і високі чиновники.

Того вечора черниць запросили в Лавру, але на порозі корпусу їх чекав один з ошуканих покупців. Кажуть, що навіть є відео, на якому видно, як жінок після зустрічі в Лаврі, запихають у машини. За словами черниць з Покровського монастиря, на другий день на території Лаври знайшли викинуті сімки мобільних телефонів цих двох жінок.

У прес-службі столичної міліції офіційних коментарів не дають.

Зараз справою Світлани П. займається МВС.

"Підозрювана знаходиться під заставою, але вона зникла, і зараз її розшукують", - підтвердили в прес-службі МВС.

Вже є 10 заяв від потерпілих. Подробиць справи і про зв'язок втікачки з монастирем там не розповідають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування