Нардепи "Батьківщини" отримають 10 мільйонів на реконструкцію соцстраху

Середа, 19 червня 2013, 10:21

Управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування від нещасних випадків в АР Крим провело тендер на другу чергу реконструкції свого приміщення.

Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

За результатами відкритих торгів 12 червня було акцептовано пропозицію ПАТ "Кримзалізобетон" у розмірі 9,92 мільйонів гривень.

Деталі та обсяги запланованих робіт невідомі, бо дефектні акти надсилалися учасникам особисто.

Роботи фінансують з коштів фонду соцстраху, завершити реконструкцію повинні до кінця наступного року.

Згідно з останніми даними SMIDA, власниками трьох рівних пакетів акцій "Кримзалізобетону" по 19,06% є Сергій Веліжанський, народний депутат минулого скликання від БЮТ, а також діючі народні депутати Андрій Сенченко й Людмила Денисова обидва від "Батьківщини".

Денисова в уряді Юлії Тимошенко очолювала Міністерство соцполітики.

Окрім того ще 30% "Кримзалізобетону" належить Івану Ішманову. Він же є співвласником і єдиного допущеного до участі конкурента – ТОВ "Інвестиційно-будівельна група "Боспор". Засновниками цієї компанії є дві фірми – ТОВ "Компанія Технохімкомплект" і ТОВ "Агробудпроект", кожна з яких має по половині статутного фонду "Боспору".

Останнє належить навпіл Івану Ішманову та Аркадію Реві. Рева також є співзасновником ОК "Бакальська Коса" – разом з Веліжанським Сергієм Сергійовичем, сином вищезгаданого екс-нардепа.

Окрім того директор "Боспору" Олег Дудченко реніше, в 2007-2011 р.р. очолював і "Кримзалізобетон".

Окрім "Кримзалізобетону" й "Боспору" у тендері намагалися взяти участь ще п’ять компаній, усі пропозиції відхилено за невідповідно оформлені документи, у частини також – за невідповідність дефектним актам.

Чотири з п’яти відхилених учасників пропонували виконати роботу набагато дешевше – від 4,58 до 9,48 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування