Кличко написав листа Януковичу

Середа, 19 червня 2013, 14:51

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко вимагає від президента Віктора Януковича публічного виступу в парламенті, а не закритої зустрічі з головами фракцій.

Про це йдеться в листі Кличка до Януковича.

"... вимагаємо зняти з порядку денного питання приватизації газотранспортної системи та ухвалення інших антидержавних законів", - йдеться в листі.

За його словами, сьогоднішня зустріч з деякими керівниками фракцій парламенту" не знімає нагальності і необхідності представлення" Януковичем щорічного послання.

"Демократія і верховенство права починаються з виконання законів усіма громадянами і, насамперед, гарантом дотримання Основного закону", - вважає Кличко.

Серед питань, які опозиція хочемо обговорити з Януковичем у парламент, є, зокрема, питання розв'язання економічної та соціальної кризи в країні, виконання всіх умов для підписання угоди про асоціацію з ЄС.

"Мають бути створені і нарешті запрацювати ефективні механізми боротьби з корупцією. Також наголошую, на необхідності призначення виборів у Києві та в 5 "проблемних" округах на осінь цього року", - йдеться в листі.

За його словами, у середу перелік цих питань Янукович отримає в письмовому вигляді, якщо це допоможе йому "краще підготуватися і таки наважитися на виступ і дискусію в парламенті".

Як відомо, у середу має відбутися зустріч президента з голова парламентських фракцій і спікером ВР Володимиром Рибаком.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк збирається йти на зустріч, лідери "УДАРу" Віталій Кличко та ВО "Свобода" Олег Тягнибок відмовилися від участі в зустрічі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...