Суд поки став на бік столичної вчительки, що бореться з рейдерами

Середа, 19 червня 2013, 20:18

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення на користь київської вчительки Ніни Москаленко, яку рейдери викинули з її помешкання.

Як повідомила "Українській правді" адвокат Москаленко Наталя Циганчук, суд визнав  Михайленка, який претендує на житло вчительки, спадкоємцем 5-ої черги.

"Михайленко раніше звернувся до Печерського райсуду із заявою, щоб виправили описку у судовому рішенні, яке винесли 13 грудня 2012 року і в якому визнали, що він є спадкоємцем 5-ої черги. Йому відмовили в цьому, зазначивши, що підстав для внесення змін у рішення немає, що це не описка", - нагадала початок історії адвокат.

"Тому він звернувся із апеляційною скаргою на ухвалу Печерського суду, і йому знову ж таки відмовили. Він не погодився з цим і тому безпосередньо звернувся із заявою до Апеляційного суду Києва", - продовжила вона.

"У цій заяві Михайленко зазначив, що хоче, щоб змінили йому 5-ту чергу на другу і щоб вказали, що Ніна Москаленко відмовилася від своєї спадщини за заповітом – просто відмовилася, а не на користь своєї мами Ганни Москаленко", - додала Циганчук.

"Сьогодні у судовому засіданні у тому складі суду, який також ухвалював рішення 13 грудня, під головуванням Андрієнка, вони ухвалили рішення про відмову. Встановили, що Михайленко відноситься до спадкоємців 5-ої черги", - пояснила вона.

"Далі у нас в Печерському райсуді розглядається справа, мета якої – встановити, що Ганна Москаленко проживала з сім'єю, вела спільно господарство аж 11 років, і у зв'язку з цим відноситься до спадкоємців 4-ї черги", - повідомила адвокат.

Як відомо, 22 квітня невідомі виселяли Москаленко з її помешкання в елітному районі Києва. Вони силоміць витягнули жінку на вулицю, викинули її речі, а будинок заварили металевими щитами.

На місці події були присутні працівники виконавчої служби, а також правоохоронці. Останні, як стверджується, не втручалися у ситуацію.

Раніше Москаленко неодноразово заявляла, що її залякують і намагаються силоміць виселити з її помешкання невідомі особи на підставі того, що 13 грудня 2012 року Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про її виселення та позбавлення права власності на землю.

Будинок поділено на три частини, одна з яких належить їй, а одна - її матері.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...