Яценюк попросив у Януковича про вибори в проблемних округах восени

Середа, 19 червня 2013, 17:03

Опозиція наполягає, щоб вибори у п’яти проблемних округах відбулися 27 жовтня.

Про це лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив президенту Віктору Януковичу на зустрічі глави держави з лідерами фракції Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

"Завтра стоїть у порядку денному питання про призначення виборів на п’яти округах. Якщо це питання буде стояти таким чином, це означає, що вибори будуть 25 серпня, а 25 серпня ми навіть не встигнемо запросити іноземних спостерігачів. Ми як опозиція звертаємося, щоб вибори були 27 жовтня", - зазначив Яценюк.

Він попросив президента доручити парламентській більшості створити тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з реформування виборчого законодавства та діяльності і порядку утворення Центральної виборчої комісії.

"Цей підхід буде сприйнятий нашими європейськими партнерами і він буде сприйнятий в Україні, що влада і опозиція єдині в тому, що вибори треба проводити чесно і прозоро", - сказав Яценюк.

За його словами, до предмету відання цієї комісії має увійти питання виборів у Києві.

Яценюк передав Януковичу лист за підписом трьох керівників опозиційних фракцій та аналітичні документи, підготовлені фахівцями опозиційних політичних сил.

У свою чергу, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив занепокоєння неефективною роботою Верховної Ради.

За його словами, керівники опозиційних фракцій не бажають призначати повторні вибори у п’яти округах.

"Опозиція вже півроку робить усе можливе, щоб вибори в цих округах не проводились. Вони їх пересувають під різними причинами, зокрема, що вибори влітку проводити неможна, бо не буде студентів, а якщо студентів не буде, то за "наших" не проголосують, тому давайте проводити восени ці вибори", - заявив Єфремов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News