У Азарова упевнені, що Євросоюз дуже схожий на "Титанік"

Четвер, 20 червня 2013, 15:43

Інтеграція України з Євросоюзом без участі в Митному союзі Росії, Білорусі і Казахстану є "запрошенням на "Титанік".

Таку думку висловив урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД, ЄврАзЕс Валерій Мунтіян в ході Петербурзького міжнародного економічного форуму, пише УНІАН.

"Для мене побудова Євразійського економічного союзу – це побудова Ноєва ковчега, на нас дивиться весь світ. А запрошення України в зону вільної торгівлі і в Європейський Союз у таких умовах, без участі в Митному союзі і ЄЕП, на мою думку – це запрошення на "Титанік", - заявив Мунтіян.

За його словами, світ "стоїть на порозі хаосу, і для того, щоб не допустити броунівського руху, глави трьох держав зробили дуже правильний вибір - вони показали головний вектор. За Євразійським економічним союзом майбутнє, і Україна бачить себе в цьому союзі", - заявив він.

Також Мунтіян підкреслив, що всі наукові розрахунки, математична і економічна модуляція, експертні оцінки говорять про те, що Україна повинна бути в Євразійському економічному союзі.

"Європейський Союз 7 років у рецесії, за темпами розвитку на 191 місці, вони роблять зону вільної торгівлі з американцями, і це їх національне право, але я хочу попередити, що розрахунки показують, що вони одержать лише 400 тис. робочих місць – для всього Євросоюзу, в якому 287 млн. працюючих, – ефект буде, в ідеалі, 0,25% зростання", - сказав він.

Раніше Мунтіян зазначав, що Україна проводить виважену зовнішньоекономічну політику, щоб не втратити жоден з важливих для неї ринків: ні Євросоюзу, ні Митного союзу.

"Головне - правильний підхід, глибока грунтовна оцінка всіх позитивних і негативних моментів, пов'язаних зі зближенням, як з Європейським, так і Митним союзами", - резюмував Мунтіян.

Як відомо, 31 травня Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору про поглиблення співпраці.

Відповідний меморандум Кабмін оприлюднив 1 червня.

Остання редакція меморандуму у порівнянні з першою не враховує ряд інтересів офіційного Києва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування