Курченко вже заплатив 50% суми за УМХ

П'ятниця, 21 червня 2013, 08:20

Група компаній СЄПЕК офіційно підтвердила покупку Сергієм Курченком "Українського медіа холдингу".

Про це говориться в прес-релізі компанії, розповсюдженому в ніч із четверга на п'ятницю.

Сторони завершили процес переговорів, підписали договір купівлі-продажу 100% акцій і почали фінансувати угоду.

"На сьогодні оплачено близько 50% від суми угоди", - сказано в повідомленні.

Завершення угоди планується протягом 8 місяців. До остаточного закриття угоди структури UMH group будуть працювати в колишньому режимі. 98% акцій передані на зберігання ескроу-агенту (одній з авторитетних юридичних компаній Великобританії).

"Ми шукаємо прибуткові й перспективні українські медіа-об'єкти.  Готові й далі інвестувати в розвиток ефективних українських ЗМІ. UMH – одне з них… Будемо розбудовувати існуючі ресурси UMH -  інтернет, радіо, телебачення, видавничий бізнес і роздрібну мережу, а також розширимо їхній перелік", - заявив глава наглядової ради СЄПЕК Сергій Курченко.

У повідомленні підкреслюється, що СЄПЕК "буде підтримувати незалежність редакцій, забезпечить можливість дотримання ними журналістських стандартів, а також готова підписати з журналістськими колективами відповідні угоди".

СЄПЕК також планує в найближчі три роки після одержання прав власності й повного закриття угоди - реінвестувати прибуток UMH group у її розвиток і додатково інвестувати в різні проекти UMH до 100 млн. доларів.

"В UMH group відмінні перспективи росту на ринку, а також в інтернет-сегменті, що динамічно розбудовується.  Група має високий кадровий потенціал у журналістиці й медіа-менеджменті. Ми прагнемо вивести компанію на перші позиції у всіх напрямках, де вона працює, і готові інвестувати в її розвиток", - заявив Курченко.

У компанії говорять про готовність активно розбудовувати супутні проекти – різні конференції, конкурси ідей. Зокрема, почати планують із конкурсу "молодий стартап". 

Молодий мільйонер Курченко вибере стартап від починаючого бізнесмена й допоможе його реалізувати, відзначається в повідомленні.

До УМХ входили "Футбол", "Комсомольская правда", "Фокус", "Корреспондент", "Forbes", "Теленеделя".

Нещодавно  "Фокус" був проданий  Vertex United.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News