Рибак оскаржив рішення про вилучення карток Балоги і Домбровського

П'ятниця, 21 червня 2013, 10:23

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оскаржив рішення суду, як6 зобов'язує його вилучити посвідчення позафракційних народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє депутат Верховної ради VI скликання Юрій Кармазін, який подав відповідний позов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Спікер Верховної Ради Рибак вимагає від Київського апеляційного адміністративного суду невідкладно розглянути його скаргу, заперечуючи протиправність своєї бездіяльності у справі за моїм позовом", - написав Кармазін.

При цьому він зазначає, що у своїй апеляційною скаргою спікер називає себе "вищою посадовою особою Верховної Ради" і заявляє, що суддя Ігор Іщук, який виніс оскаржуване ним рішення, "взагалі не може бути суддею, адже йому поставлено в провину те, що його прізвище не вилучені з Єдиного реєстру адвокатів".

"На момент розгляду справи ... не зупинив до цього часу право на заняття адвокатською діяльністю, а тому ... не мав права здійснювати повноваження судді, адже їм здійснюється правосуддя з порушенням конституційного принципу несумісності посади судді з адвокатською діяльністю", - цитує Кармазін заяву Рибака.

Крім того, спікер у своїй заяві зазначає про відсутність права у Кармазіна на звернення до суду за захисною виборчих прав від його бездіяльності.

"У громадянина Кармазіна, який не проживає на території одномандатних округів №11 і 71, не входить до числа виборців на цих округах і, відповідно, не брав участі в голосуванні за кандидатів у народні депутати в цих округах, таких об'єктивних прав на звернення до суду про захист виборчих прав від бездіяльності голови Верховної Ради не виникло", - йдеться в заяві.

Як відомо, 8 лютого ВАСУ визнав неможливим встановити результати виборів у двох округах - № 11 (Вінницька область) та № 71 (Закарпатська область), незважаючи на те, що ЦВК визнала обраними в цих округах і зареєстрував народними депутатами відповідно Домбровського і Балогу, після чого вони прийняли присягу.

ВАСУ скасував постанови ЦВК в частині реєстрації вказаних народних депутатів і визнав відсутність у них статусу і повноважень народних депутатів.

12 червня Кармазін повідомив, що Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Рибака вилучити посвідчення та картки для голосування Балоги і Домбровського.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування