Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Побиті журналісти вимагають від Тітушка 23 тисячі за "моральну шкоду"

П'ятниця, 21 червня 2013, 15:03

Суд у справі Вадима Тітушка щодо побиття журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя розпочнеться 1 липня о 10:00.

Відповідне рішення 21 червня під час попереднього слухання у справі озвучила суддя Шевченківського райсуду Лариса Радуцька після наради у нарадчій кімнаті, пише "Тиждень.ua".

На початку сьогоднішнього засідання захисники журналістки Ольги Сніцарчук та фотографа Влада Соделя подали цивільний позов до Вадима Тітушко на отримання компенсації матеріальної та моральної шкоди у розмірі суми застави - 22940 гривень.

Також було подано клопотання щодо накладення штрафу на майно Тітушко для гарантії виконання цивільного позову, повідомляють "Коментарі".

Своїм рішенням суд прийняв до розгляду цивільний позов потерпілих про відшкодування їм матеріальної і моральної шкоди, але відмовив у накладенні арешту на майно Тітушка, оскільки потерпілі не надали списку належного Тітушку майна та доказів, що воно належить саме обвинуваченому.

Запобіжний захід щодо Тітушка у вигляді застави - 22 940 грн. - вирішено продовжити.

Також на прохання прокурора ухвалено рішення викликати у якості свідків на судове засідання співробітника міліції Сергія Громського та журналістів Наталю Тарасовську, Валерію Івашкіну і Дмитра Ліпавського, пише "ЛігаБізнесІнформ".

В залі Печерського суду знаходяться декілька жінок, які постійно ображають журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя, не скупляться на нецензурні висловлювання на їх адресу. Самого Тітушка при цьому вони називають "бідна дитина".

Під будівлею Шевченківського райсуду зібралося близько 20 представників ВО "Свобода", які вимагають засудити Тітушко "по повній".

Співробітники міліції та "Беркуту" посилено охороняють будівлю суду. Перед початком засідання Тітушко відмовився від будь-яких коментарів та пообіцяв поспілкуватися з пресою пізніше.

Як відомо, за підозрою у нападі на журналістів  18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя.

Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень. Міліція ж покарала дисциплінарним стягненням 15 міліціонерів за бездіяльність.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування