Суд покарав націоналістів за бійку на лекції Фаріон

Субота, 22 червня 2013, 12:54

Подільський райсуд Києва визнав винними двох націоналістів, затриманих під час зустрічі з нардепом від "Свободи" Іриною Фаріон у Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

Як повідомили у прес-службі "Свободи", активіста Андрія Цибульського та депутата Узинської міської ради Назара Науменка визнано винними у "злісній непокорі міліції".

Націоналістів зобов'язали сплатити штраф у розмірі 170 гривень.

"Ми подаватимемо апеляцію на рішення Подільського райсуду про накладення адміністративних штрафів на "свободівців". Крім того, ми в повному обсязі готові застосувати депутатські повноваження, аби домогтися належної реакції прокуратури на злочинні дії міліції та брутальне застосування фізичної сили до націоналістів", - заявив голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Днем раніше "свободівця" Сергія Бойка повідомили, що він є підозрюваним у справі щодо нападу "антифашистів" Партії регіонів на учасників акції "Вставай, Україно!" у Києві. Таким чином, міліція сфабрикувала вже другу карну справу проти Сергія Бойка", - заявляють у "Свободі".

Декілька днів тому націоналіста повідомили, що його також звинувачують за участь в акції протесту, що відбулася 2 квітня в Києві.

За даними "Свободи", йому інкримінують статтю 296 – "хуліганство", яка передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 19 червня міліція затримала 9 активістів "Свободи" в університету "Києво-Могилянська академія" в ході бійки перед виступом у вузі депутата від партії Ірини Фаріон.

"Свобода" звернулася до Генпрокуратури з проханням перевірити законність дій міліції при затриманні активістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News