Яценюк поїхав до Вашингтона

Понеділок, 24 червня 2013, 09:26

У неділю голова політради ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк в рамках робочого візиту до Вашингтона зустрівся з представниками української діаспори.

Як повідомляє прес-служба партії, Яценюк підкреслив, що в Україні необхідно забезпечити такий рівень життя, якого мільйони українців шукають за межами нашої держави. Для цього, за його словами, в Україні повинна прийти чесна й прозора влада.

Яценюк також обговорив із українською громадою питання звільнення Юлії Тимошенко.

Також українці Вашингтона цікавилися, чи буде система охорони здоров'я в Україні реформуватися на кшталт США. Яценюк зазначив, що одним із напрямків реформування системи охорони здоров’я має стати запровадження обов’язкового державного медичного страхування.

Зустріч Яценюка з українською діаспорою в Вашингтоні. Фото прес-служби Батьківщини
Зустріч Яценюка з українською діаспорою в Вашингтоні. Фото прес-служби "Батьківщини"

Він підкреслив, що дуже важливою для країни є підтримка українців, які живуть за кордоном.

Проте, нагадав Яценюк, чинний Кабінет міністрів намагається ввести оподаткування грошових переказів українців з-за кордону: "Уряд, який своєю політикою змушує українців шукати роботи за межами власної країни, не має права оподатковувати кошти, які люди заробили важкою працею і надсилають своїм родинам".

Яценюк також поклав квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку у Вашингтоні.

Як повідомляє прес-служба, у неділю він також зустрінеться з представниками української діаспори у соборі Пресвятої Родини УГКЦ.

Яценюк перебуває у Вашингтоні з 23 по 26 червня. В рамках візиту заплановані робочі зустрічі з офіційними особами адміністрації президента, федерального уряду, Сенату та Конгресу США.

У неділю він виступить з публічною лекцією в Інституті Брукінгза на тему "Інвестиції у майбутнє України: визначення політичних та економічних можливостей".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування