Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пакистані заарештували 37 підозрюваних у вбивстві туристів

Понеділок, 24 червня 2013, 12:30

Пакистанські силовики арештували в понеділок 37 людей за підозрою в причетності до нападу на іноземних туристів.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на сайт Радіо Пакистану.

Всі арешти проведені в окрузі Діамер, де сталася трагедія. У спецоперації проти екстремістів беруть участь поліцейські, військові і співробітники спецслужб. Керує операцією заступник голови поліції області Гілгіт-Балтистана.

Трагедія сталася на гірському курорті Фейрі-Мідоуз. Раніше повідомлялося, що від 10 до 12 озброєних осіб у формі працівників правоохоронних органів увійшли в готель, вивели туристів на вулицю і розстріляли.

Потім посол України Володимир Лакомов повідомив, що трагедія сталася в наметовому таборі біля підніжжя гори, а не в готелі.

У понеділок фахівці Пакистанського інституту медичних наук в Ісламабаді завершили ідентифікацію осіб усіх жертв. Вони повідомили, що вбиті три українці, двоє словаків, два громадянина КНР, один непалець, громадянин Литви і американець. В результаті атаки загинув також пакистанський гід.

Представник ісламістської терористичної угруповання "Джундуллах" заявив агентству Рейтер, що вбивство скоїли бойовики угруповання. Пізніше відповідальність за атаку взяв на себе рух "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТП). Його представник заявив, що теракт здійснила "Джунуд уль-Хіфа" - одне угруповань, що входять до ТТП. "Джундуллах" і ТТП тісно пов'язані між собою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування