Речник Ющенка назвала позов проти нього "безграмотним"

Вівторок, 25 червня 2013, 14:42

Позов до президента Віктора Ющенка, поданий до ВАСУ є безграмотним втіленням нав’язливих прагнень опозиції перекласти відповідальність за наслідки газових контрактів з Росією.

Так прокоментувала факт подання позову речник Віктора Ющенка Ірина Ванникова.

За її словами, вплив Віктора Ющенка на управління "Нафтогаз України" є не більше, ніж фантазією ініціатора позову, який до того ж не знайомий з конституційною компетенцією Глави держави у питаннях забезпечення національної, в тому числі, енергетичної безпеки України.

"Нагадаю, що саме Віктор Ющенко один з перших та найбільш різко з українських політиків критикував умови цього контракту та застерігав про катастрофічні наслідки його підписання не лише для української економіки, але і для України як незалежної держави", - наголосила Ванникова.

"Окрім того, Віктор Ющенко неодноразово давав оцінки факту підписання цього контракту та судового процесу стосовно нього як складного, зумовленого і політичними, і економічними мотивами та видами відповідальності", - наголосила Ванникова.

Власне позов офіс Віктора Ющенка ще не отримував, у тому числі через безграмотно вказану позивачем адресу.

"Втім, ми готові компенсувати 35 гривень, витрачені позивачем на цю безперспективну з точки зору юриспруденції затію", - повідомила Ванникова.

Як відомо, юрист Станіслав Батрин подав до суду на екс-президента Віктора Ющенка за переймання на себе компетенції Кабінету Міністрів і Міністерства палива та енергетики у 2008 році.

У позові юрист ставить під сумнів "законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 доларів".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування