Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

По всій Польщі евакуювали лікарні і прокуратури: 21 "псевдобомба"

Вівторок, 25 червня 2013, 17:45

По всій Польщі евакуювали лікарні й прокуратури - електронною поштою було отримано інформацію, в якій містилися попередження про закладення бомб.

Про це у вівторок повідомляє "Польське радіо".

Анонімні електронні листи про вибухівку поставили в стан тривоги поліцію в десятці польських міст: у Варшаві, Катовицях, Ґлівицях, Кракові та інших.

Також евакуйовано 300 осіб із Генпрокуратури.

По всій Польщі було оголошено 21 бомбову тривогу в громадських установах.

Це фальшиві тривоги, немає загрози для життя і здоров’я - запевняє МВС Польщі.

А міністр охорони здоров’я Бартош Арлукович наголошує, що евакуйовані шпиталі потроху повертаються до нормальної роботи і були підготовлені до можливої ​​евакуації.

"Усі органи охорони правопорядку та медичні служби не були потрібні в такій кількості, у якій їх підготовлено", - наголосив він.

У поліції зазначають, що, швидше за все, інформація про вибухівку є авторства однієї групи людей. Авторам листів загрожує до 8 років позбавлення волі.

Міністр внутрішніх справ Польщі Бартломей Сенкевич повідомив, що уже затримано першого підозрюваного.

"Я хотів повідомити вам про перший арешт у справі. Ми можемо очікувати подальших арештів. Поліція має 48 годин, щоб зібрати матеріали, які переконають прокуратуру", - уточнив він.

Чиновник уточнив, що владі необхідна буде допомога других країн, бо листи відправлялися із серверів, таких країн як США та Німеччина. 

"Ми знаходимося на правильному шляху. Протягом трьох днів все буде розкрита, я сподіваюся. Мені імпонує визначення поліції як з точки зору системи організації в умовах надзвичайної ситуації, ефективність пошуку і здатність затримати підозрюваних", - цитує Сенкевича "Gazeta.pl".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування