Луценко: Ющенко і Янукович довели, що треба міняти систему

Середа, 26 червня 2013, 08:58

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що Віктор Ющенко й Віктор Янукович довели, що в країні треба міняти систему, а не конкретних особистостей.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна, розповідаючи про організацію нового руху.

"Ми повинні бути вдячні Віктору Ющенку й Віктору Януковичу за те, що вони довели всій Україні: справа не в особистостях. Зараз для Східної України стало зрозуміло, що у всіх лихах винуваті не бандерівці, а для Західної — очевидно, що не москалі", - заявив Луценко.

"Стало зрозуміло, що винуватий не конкретний президент, винувата система, яка щоразу більш-менш відкрито відтворює тоталітарну, антиукраїнську владу, що насаджує кримінальні відносини й бандитську мораль", - пояснив він.

"20-річна еволюція цієї системи породила Партію регіонів — екстракт "совка" і гангстерства, символом якого стала межигірська "родина". Але інстинкт хижої зграї й шкурництво не можуть стати об'єднуючою ідеєю країни", - впевнений він.

"Навпаки, це викликає в людей переконання в тому, що ця Україна державного бандитизму — не їхня країна. Тому потрібно домовитися про новий фундамент нової країни, у якій буде зручно й безпечно жити всім — від заходу до сходу й від півдня до півночі", - сказав Луценко. 

За його словами, в Україні 20% людей категорично відкидають Україну як незалежну державу й демократію як принцип. "Це ""совки" на вибір", а також прошарок гопників і гангстерів. Із цими людьми немає сенсу домовлятися про нову Україну", - сказав він.

"У нашому випадку потрібно зробити так, щоб дана категорія населення не могла порушувати закон і впливати на політичні рішення. Для цього необхідно, щоб домовилися між собою 80% українців, які прагнуть жити в нормальній демократичній країні", - впевнений Луценко.

"Алегорично моя відповідь така: я люблю письменника Андруховича, але доти, поки я не ввійду в союз із шанувальниками Куркова, буде перемагати Бузина", - заявив він.

"Сформулюю чіткіше: українські демократи повинні припинити відмовляти російськомовним громадянам у праві на патріотизм. Цей поділ вигідний "совкам" і гангстерам, які саме через україно-українську війну в суспільстві одержують свою владу", - сказав Луценко. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...