Мандела знаходиться в критичному стані

Четвер, 27 червня 2013, 10:05

Колишній президент ПАР Нельсон Мандела знаходиться в критичному стані через легеневу інфекцію та підключений до системи штучного життєзабезпечення.

Про це повідомив прес-секретар президента Mac Махарадж в ефірі державної мовної компанії SABC.

"За останні 48 годин, стан колишнього президента Madiba пішов униз", - сказав він, використовуючи ім'я під яким Манделу ласкаво називають у клані.

Чинний президент країни Джейкоб Зума скасував поїздку в Мозамбік, повідомляє Reuters.

94-річний лауреат Нобелівської премії миру з 8 червня перебуває в лікарні Преторії, куди його доставили з легеневою інфекцією. Тоді лікарі описували його стан як стабільно важкий.

В останні кілька днів стан першого чорношкірого президента ПАР погіршився.

З початку року це вже третя госпіталізація Мандели, якого в Південній Африці шанують як батька нації. За деякими даними, в екс-президента навіть сталася зупинка серця.

У неділю Джейкоб Зума попросив південноафриканців молитися за Манделу і його лікуючих лікарів, а в понеділок влада ПАР дала зрозуміти, що не варто плекати марних надій з приводу здоров'я Мандели.

Лікарі роблять все можливе, щоб поліпшити стан здоров'я Мандели, йдеться в офіційній заяві.

У вівторок Манделу відвідала його дочка Зіндзі. За її словами, які цитує ВВС, батько "відкрив очі і посміхнувся".

У часи апартеїду Мандела провів 27 років у в'язницях і, як вважають, підірвав здоров'я на каторжних роботах в кар'єрах. У 80-і роки він переніс туберкульоз.

Після звільнення Мандела пробачив колишніх ворогів і закликав південноафриканців всіх рас до примирення та спільної роботи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування