ЦВК направила фотографії з "агітацією Новинського" в МВС, але не визнала

Четвер, 27 червня 2013, 14:13

ЦВК відмовилась задовольнити скаргу кандидата в депутати по 224 округу Дмитра Білоцерковця на дії його опонента Вадима Новинського, але направила інформацію до МВС.

За відповідну постанову в середу проголосували 8 членів ЦВК, двоє – Жанна Усенко-Чорна та Андрій Магера утримались.

У скарзі Білоцерковець звинувачував Новинського у порушенні закону про вибори, оскільки той проводив зустріч із виборцями біля приміщення школи №23, в той час як на її будівлі були розміщені його агітаційні матеріали.

До своєї скарги Білоцерковець долучив кілька фотографій на яких Новинський виступає на фоні школи, на фасаді якої розміщені агітаційні плакати.

Між тим комісія оцінила додані до скарги фотографії "як неналежні докази", оскільки зображення "не дає можливості встановити місце розташування об’єкта фотофіксації, а отже, стверджувати, що на фотознімках зафіксовано вказані у скарзі агітаційні матеріали за зазначеною адресою неможливо".

 Вадим Новинський виступає перед школою, де розклеєні його плакати 

Клікніть для збільшення 

 

"З фотографій на аркушах 1, 3 не можна встановити, що розміщенні на вікнах будинку друковані матеріали є передвиборною агітацією суб’єкта оскарження. Крім того, до скарги не додано доказів на підтвердження вчинення неправомірних дій саме суб’єктом оскарження у період, про який йдеться у скарзі", - сказано у постанові.

До того ж в документі надається пояснення Новинського від  26 червня, "у яких йдеться про те, що він не вчиняв дій щодо розміщення агітаційних матеріалів у приміщенні загальноосвітньої школи № 23".

"ЦВК дійшла висновку, що вимоги скарги є безпідставними, необґрунтованими, не відповідають фактичним обставинам та не ґрунтуються на законі, що обумовлює прийняття рішення про відмову в задоволенні скарги", - сказано в рішенні.

Водночас ЦВК вирішила "надіслати скаргу Білоцерковця та додані до неї матеріали до МВС для проведення перевірки викладених обставин та реагування відповідно до законів".

Як пояснив "Українській правді" член ЦВК Андрій Магера, він та Усенко-Чорна утрималися при голосуванні за постанову, бо в ній був пункт про направлення на перевірку до МВС цих даних. "Ми це підтримуємо", - зазначив він.

Торкаючись суті постанови, він зазначив:

"У своїх поясненнях Новинський не спростував що він брав участь у цьому заході і написав, що це не він вивішував ці матеріали. Фактично, тепер можна говорити що всюди, де ви бачите матеріали Новинського - це не його".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування