Вілкул каже, що в проведенні Олімпіади Україні конкурент лише Мюнхен

Четвер, 27 червня 2013, 16:41

Головним конкурентом Львова в боротьбi за право проведення зимової Олiмпiади 2022 року є Мюнхен.

Про це заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул у четвер у Львові на першому засіданні щодо підготовки заявки на здобуття права проведення в 2022 році зимової Олімпіади та Паралімпійських ігор.

"У нас дуже непоганi шанси на перемогу, хоча є серйознi конкуренти, серед них найсерйознiший - Мюнхен. Але у нас є всi шанси перемогти", - сказав вiн.

За словами чиновника, Україна планує проведення Олімпіади у Львові, Тисовці (Львівська область) та Боржаві (Закарпатська область).

"Підготовка заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року - складова державної стратегії розвитку Карпатського регіону та Львова. У листопаді буде подано до Міжнародного олімпійського комітету декларацію про намір України стати кандидатом на право проведення Зимової олімпіади", - сказав Вілкул, повідомляє прес-служба уряду.

"А в березні 2014 року буде направлена відповідна заявка. Мають бути вжити всі заходи з якісної підготовки заявки", - додав він.

Віце-прем'єр зазначив, що до кінця липня мають бути розроблені пропозиції щодо змін до Державної цільової соціальної програми розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011-2022 роках.

Ці зміни повинні стосуватися будівництва і реконструкції спортивних, туристичних та інженерних об'єктів та розвитку транспортної мережі у Карпатському регіоні.

Голови ОДА також повинні надати регіональні плани з будівництва та реконструкції спортивних і туристичних об'єктів, створення відповідної матеріально-технічної бази.

"Всі ці питання мають бути включені до місцевих цільових програм, до планів розвитку населених пунктів, їх стратегічних програм розвитку", - сказав Вілкул.

Віце-прем'єр також дав завдання до 2 липня визначити відповідальних осіб у центральних та місцевих органах влади, які задіяні у підготовці заявки.

Вілкул також пообіцяв, що в усіх об’єктах інфраструктури, які пропонується збудувати до зимової Олімпіади, будуть створені комфортні умови для вільного пересування людей з особливими потребами.

"Усі спортивні споруди будуть стандартизовані для проведення Паралімпійських ігор, які проходять традиційно після Олімпіади", - зазначив він.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News