Міллер: переговори про консорціум на базі ГТС України не ведуться

П'ятниця, 28 червня 2013, 16:59

Переговори про створення газотранспортного консорціуму на базі газотранспортної системи України не ведуться.

Про це голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив на прес-конференції в Москві за підсумками річних зборів акціонерів компанії, передає УНІАН.

"Підстав для ведення переговорів щодо консорціуму немає. Щоб вести переговори предметно, необхідно внести зміни до українського законодавства, необхідно внести зміни до десятка законодавчих і нормативних актів України. До сьогоднішнього дня цього не зроблено", - сказав Міллер.

За його словами, українська сторона це повинна була зробити в "один період часу, потім в інший. Час йде, але нічого не відбувається".

Міллер повідомив, що за підсумками переговорів за останній тиждень можна констатувати, що з українського боку ця тема взагалі не звучала.

Водночас, відповідаючи на питання, чи зможе Україна завдяки сланцевому газу скоротити закупівлю російського газу, Міллер сказав: "Сланцевий газ. Будь ласка, видобувайте. Його видобувають в деяких країнах. Галузь зазнала серйозних збитків у 2012 році – більш як 10 млрд доларів збиток в цьому сегменті газодобування. Собівартість видобутку дуже висока, і якщо хтось хоче видобувати без орієнтування на фінансову ефективність, то цим теж можна займатися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News