Батьківщина вирішила добиватися звільнення Тимошенко на шкоду асоціації

Вівторок, 4 червня 2013, 12:30

Фракція Батьківщина прийняла рішення, суть якого зводиться до ключовоі вимоги: підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом можливе тільки після звільнення Юлії Тимошенко. 

Про таке рішення фракції, прийняте в понеділок, написав у своєму Facebook Анатолій Гриценко.

За його словами, такої позиції відтепер мають дотримуватися усі члени фракції - у спілкуванні з іноземними послами, представниками Євросоюзу, журналістами, під час міжнародних зустрічей, на семінарах і круглих столах.

Рішення прийнято практично одностайно (один утримався). Гриценко зазначив, що утримався саме він.


"Моя позиція, так само як і нашої партії Громадянська позиція, залишається послідовною і незмінною впродовж років: Угода про асоціацію з Євросоюзом має бути підписана, попри наявність в Україні серйозних внутрішніх проблем, в т.ч. незаконно засуджених політв'язнів", - заявив він.

"Угода про асоціацію з Євросоюзом є стратегічно важливою для України й Українського народу на довгострокову перспективу. Це "точка неповернення" у намірах Кремля втягнути Україну у всілякі євразійські, митні та інші союзи. Це вибір не географічний - вибір системи цінностей", - наголосив він. 

"Це Угода не з Януковичем, а з Україною - не Янукович починав євроінтеграцію і не він її завершуватиме. Після підписання Угоди з Євросоюзом шанси на звільнення Юлії Тимошенко збільшуються, як і збільшується шанс на зміну нинішньої влади мирним шляхом", - також вважає Гриценко. 

Він нагадав, що сама Юлія Тимошенко (як і Юрій Луценко) раніше письмово зверталася із-за грат до лідерів Євросоюзу - з проханням підписати Угоду про асоціацію з Україною. 

У свою чергу бютівець Леонід Ємець не погодився з позицією Гриценка.

"Хочу йому нагадати, що питання не персонально у Тимошенко, а в тому що в Україні існує тоталітаризм, де до тюрми потрапляють невинуваті люди, а справжні бандити, казнокради, корупціонери сидять у владних кабінетах і керують державою", - зазначив він.

"І Європа ніколи не сприйме у своєму складі таку державу. І це не їх проблема, а наша. І доки ми готові миритись із тим що наша хата скраю, що головне щоб мені було добре а сусіда нехай загратують - доти нам закритий шлях до спільноти демократичних, правових суспільств.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування