Суд 19 разів відмовив "УДАРу" у перевиборах мера Василькова

Субота, 8 червня 2013, 20:55

Київський окружний адмінсуд оприлюднив постанову за позовом Васильківської міськорганізації "УДАРу" про визнання дій Васильківської ТВК неправомірними та необхідність проведення повторних виборів мера.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст Владлен Сергієнко.

На засіданні головувала суддя Інна Скрипка, склад суддів – Валерій Журавель та Андрій Волков.

"Після чотирьох з половиною годин, проведених у нарадчій кімнаті судді оприлюднили постанову, якою повністю відхилено всі 19 позовних вимог партії "УДАР" та визнано, що Васильківська ТВК працювала правильно і скарги на порушення виборчого законодавства у позивача необґрунтовані", - зазначив Сергієнко.

На думку суддів, неспівпадіння у часі виготовлення та підписання протоколу про результат та підсумкового протоколу ТВК пов’язано з тим, що неправильне вказування часу стало наслідком "технічної описки", яку допустила особа, що його складала.

"За даними обох документів протокол про результат виборів складався 3 червня о 6:45, а протокол про підсумки голосування о 6:50, що в корні не вірно. Протокол про підсумки голосування складається першим. У суді вирішили, мовляв комісія працювала в напружених умовах і в короткий проміжок часу складалися обидва протоколи. Неправильне вказування часу стало наслідком "технічної описки", яку допустила особа, що його складала. Мовляв навіть у протоколі безперервного засідання ТВК за №22 від 2-3.06.13 це вказано", - зазначив Сергієнко.

При цьому на думку позивача ("УДАР") протокол про підсумки голосування взагалі складався заднім числом.

Також суд відмовився долучити відеодиск із записом фактів протиправних дій членів ДВК та осіб, які намагалися здійснити вкидання бюлетенів, а також зізнання фальсифікаторів.

"Виявляється, зо згідно ст.70 Кодексу адміністративного судочинства та посилаючись на ст.89 Закону №2487-VI такі докази є неналежними і недопустимими", - процитував Сергієнко рішення суду.

фото – Facebook Vladlen Sergiyenko

 
 
 
 
 
 

"10 червня васильківський "УДАР" подасть апеляцію на дану постанову суду. Адвокат Валерія Поповича Микола Неділько подасть апеляцію у неділю ввечері", - підсумував активіст.

Як відомо, на виборах мер Василькова 2 червня виборча комісія Василькова визнала переможцем представника Партії регіонів Володимира Сабадаша. Його відрив від Сабова становить 234 голоси. Третє місце посів двічі екс-мер Василькова Валерій Попович.

7 червня представники кандидата на посаду мера Василькова від "УДАРу" Сергія Сабова подали позов до Київського окружного адмінсуду щодо оскарження результатів виборів мера. У позові наголошувалося на неможливості достовірного встановлення результатів позачергових виборів мера Василькова та необхідності проведення повторних виборів.

За підсумками першого засідання суд не задовольнив клопотання представників "УДАРу" про долучення відеодоказів і матеріалів ЗМІ про те, що характер фальсифікацій під час виборів носив системний і широкомасштабний характер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування