У Раді пропонують підвищити акциз на весь алкоголь і цигарки

Понеділок, 1 липня 2013, 13:07

Комітет із питань податкової та митної політики Верховної Ради пропонує підвищити акцизи на всі види алкогольних напоїв та сигарети.

Про це заявив голова цього комітету Віталій Хомутинник на погоджувальній раді, обговорюючи питання підвищення акцизів на пиво.

Він закликав колег "не діяти емоційно", підвищуючи на вимогу громадськості акцизи лише на один вид алкоголю, оскільки підвищення акцизів, запропоноване у даному вигляді, призведе до закриття пивзаводів.

"Якщо підняти на 300% (акциз на пиво), це буде все одно, що втратити галузь", - сказав Хомутинник.

"Тому ми пропонуємо підвищити рівними частинами від 15% до 30% на всі види алкоголю, а також на цигарки", - заявив депутат.

Як відомо, раніше лунала ініціатива спрямувати кошти, отримані від підвищення акцизів на алкоголь, на добудову дитячої лікарні ОХМАТДИТ.

Однак, судячи з дискусії на погоджувальній раді, можна зрозуміти, що лікарня ці кошти не отримає, оскільки, за словами урядовців, для цього необхідно вносити зміни до бюджету.

Попри те, що опозиція висловила готовність разом із більшістю внести відповідні зміни, якщо уряд подасть пропозицію на цьому тижні, перший віце-прем’єр Сергія Арбузов заявив, що Кабмін має інші джерела фінансування для ОХМАТДИТу, однак не назвав їх.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...