На Миколаївщині жителі вимагають покарати ґвалтівників в погонах

Понеділок, 1 липня 2013, 13:54

Понад 300 людей в Врадіївці Миколаївської області оточили будівлю районного суду з вимогою покарати міліціонера і таксиста, яких підозрюються в зґвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень молодій жінці.

Про це повідомляє сайт "Новини Миколаєва".

За даними видання, кількість людей, що вийшли на акцію протесту у Врадіївці, різко збільшилася.

Адвокати підозрюваних просять суд відпустить їх підзахисних під грошову заставу. Сотні людей на вулиці не розходяться, в очікуванні рішення суду.

За даними ЗМІ, у Врадіївку стягнуті великі сили міліції.

З Миколаєва прибув автобус з міліцейським спецназом "Беркут". Прибули співробітники міліції з сусідніх районів, зокрема, Первомайського та Кривоозерського.

Міліцейське керівництво побоюється самосуду, особливо щодо ще одного підозрюваного у скоєнні злочину - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижак, який знаходиться на волі.

Місце перебування Дрижака зараз ретельно приховується.

"При спробі вивезти заарештованих, можуть бути небажані ексцеси" - так прокоментував ситуацію один з керівників миколаївської міліції.

Пізніше також стало відомо, що один з "врадіївський гвалтівників" - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району Миколаєва Сергія Поліщука.

Інформацію про це виданню офіційно підтвердили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

У прокуратурі заявили, що даний факт ніяк не вплине на об'єктивність розслідування злочину.

Як відомо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували.

По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час потерпіла знаходиться у відділенні нейрохірургії Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми.

Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак.

У побитті також брав участь місцевий таксист по фамідіі Рябіненко. Поліщук та Рябіненко затримані, що ж стосується Дрижака, то у нього виявилося алібі - він, нібито, в момент злочину чергував у райвідділі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування