Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єгипті оголосили страйк. П'ять міністрів пішли у відставку

Понеділок, 1 липня 2013, 17:31

На заклик Фронту національного порятунку (ФНП) і незалежних профспілок в Єгипті в понеділок почався загальний страйк.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС".

Як заявили керівники опозиційних партій, загальнонаціональна акція переросте "в кампанію повсюдної непокори владі" у разі, якщо президент Мухаммед Мурсі не покине свій пост.

Активісти мають намір зайняти основні площі в провінційних містах.

Телеканал "Аль-Маядін" повідомляє, що в Каїрі, де в неділю відбулася найбільша в історії країни мирна маніфестація, з'явилися "народні комітети", які стежать за порядком і попереджають про провокації.

Паралельно з масовими виступами опозиції по всій країні, на площі біля мечеті Рабіа-ель-Адавія в Каїрі продовжується акція прихильників ісламістських партій і рухів на підтримку Мурсі.

Салафітська партія "Нур" обережно закликала президента "до поступок опозиційним силам", але повністю виключила можливість його відходу з посади.

"Між тим п'ять міністрів єгипетського уряду оголосили про намір подати у відставку у зв'язку зі сформованою в країні політичною ситуацією", - повідомив урядовий інформаційний портал EGYNews.

За його даними, ними стали міністри туризму, комунікацій та інформаційних технологій, питної води та санітарії, а також міністри у справах парламенту і охорони навколишнього середовища.

Згідно з останніми даними МОЗ АРЄ, в результаті зіткнень між прихильниками і противниками Мурсі минулої ночі в різних містах Єгипту загинули 16 людей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування