Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сноуден попросив притулку у Путіна

Понеділок, 1 липня 2013, 22:54

Представники консульського пункту аеропорту "Шереметьєво" отримали звернення екс-співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена з проханням про надання йому політичного притулку в Росії.

Про це повідомив черговий дипломат консульського пункту Кім Шевченко.

"Вчора в 22.30 мск громадянка Великобританії Сара Харрісон від імені Едварда Сноудена звернулася в консульський пункт в аеропорту "Шереметьєво" з проханням про надання йому політичного притулку. Я доповів про це керівництву, після чого приїхав кур'єр і відправив пакет", - сказав співрозмовник агентства.

Пізніше президент Росії Володимир Путін назвав умову, за якої Сноуден може залишитися в країні.

"Якщо він захоче кудись виїхати і хтось його прийме - будь ласка. Якщо він захоче залишитися тут - є одна умова: він повинен припинити свою роботу, спрямовану на те, щоб завдавати шкоди нашим американським партнерам, як це не дивно пролунає з моїх вуст", - сказав він.

Президент додав, що через те, що Сноуден відчуває себе правозахисником і борцем за права людини, він таку роботу, судячи з усього, припиняти не має наміру.

"Росія ніколи нікуди нікого не видає і видавати не збирається. І нам ніхто ніколи, нікого не видавав. У найкращому випадку, ми обмінювали співробітників нашої зовнішньої розвідки на тих, хто був затриманий, заарештований і засуджений судом в РФ", - додав президент Росії.

Так само стало відомо, що Сноуден 1 липня зустрівся з російськими дипломатами і передав їм запит про надання політичного притулку на адресу 15 країн.

Сноуден розкрив інформацію про діяльність спецслужб США і якийсь час переховувався в Гонконзі, звідки він вилетів до Москви, щоб потім попрямувати в Еквадор, де він попросив політичного притулку.

Влада США звинувачує його за трьома статтями, по кожній з яких йому загрожує до десяти років ув'язнення. Американський держдепартамент вимагає затримати Сноудена і екстрадувати його в США.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування