Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ВР придумали, як не голосувати "дискримінацію"

Середа, 10 липня 2013, 11:22

У Верховній раді прагнуть уникнути розгляду законопроекту про протидію дискримінації, необхідного планом дій візової лібералізації з ЄС.

Про це пише Комерсант-Україна.

За інформацією видання, обговорюється схема за участю Конституційного суду, який роз'яснить, що права сексуальних меншин уже гарантовані Конституцією й додаткові закони на цю тему не потрібні.

Цю ідею, за інформацією видання, підтримали й у більшості, і в опозиції, хоча остаточне рішення про її реалізацію ще не прийняте.

Про новий сценарій виконання плану дій візової лібералізації лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк розповів, спілкуючись із журналістам у вівторок.

ЄС вимагає від України законодавчих змін у сфері протидії дискримінації, у тому числі на підставі сексуальної орієнтації. Відповідні поправки мають бути внесені в Трудовий кодекс.

"Є інший шлях (виконання ПДВЛ), який я запропонував. У нас є базова норма Конституції про рівність усіх громадян", - сказав він.

"Уповноважений із прав людини Валерія Лутковська зараз же має звернутися в КС за чітким роз'ясненням цієї норми — що вона означає і як питання дискримінації має бути врегульоване в українському законодавстві. Це дозволить одержати додаткові аргументи для проходження законопроекту", - заявив Яценюк. 

Джерело видання в керівництві парламенту підтвердило, що така схема виконання ПДВЛ дійсно обговорювалася. Однак, всупереч заяві Яценюка, співрозмовник наполягає, що автором ідеї була Партія регіонів.

"Це ініціатива Олександра Єфремова. Мова йде про те, щоб Валерія Лутковська звернулася до КС щодо тлумачення ст. 24. У підсумку КС роз'яснить, що захист від дискримінації вже гарантований Конституцією, і додаткових законів не потрібно", - сказав співрозмовник. 

Збіг точок зору "Батьківщини" і Партії регіонів у цій сфері пояснюється тим, що керівники обох фракцій побоюються рейтингових втрат у випадку підтримки непопулярного законопроекту.

Олександр Єфремов відкрито виступає проти його прийняття. Раніше в бесіді він уже заявляв, що вважає достатнім конституційне регулювання в цій сфері. 

У вівторок лише після декількох уточнюючих питань видання Яценюк пообіцяв підтримку даного законопроекту частиною його фракції.

"Без голосів опозиції цей закон не пройде. Частину голосів ми дамо, якщо Партія регіонів проголосує " за"",— заявив Яценюк. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...