Таксист у Врадіївці підтвердив, що ґвалтували обидва міліціонери - депутат

Середа, 10 липня 2013, 12:23

Затриманий у справі про зґвалтування і побиття у Врадіївці Ірни Крашкової таксист Сергій Рябіненко дає свідчення, що у скоєнні злочину брали участь обидва міліціонери.

Про це заявив депутат від "Батьківщини" Андрій Парубій журналістам у Миколаєві передає УНІАН.

За словами Парубія, він у середу спілкувався з прокурором Миколаївської області Андрієм Курисем і, за його даними, зі слідством співпрацює тільки один з трьох підозрюваних.

"Обидва, які обвинувачуються у зґвалтуванні, обидва міліціонери, відмовляються співпрацювати зі слідством. Фактично, сьогодні ми маємо свідчення таксиста Рябіненко. Він називає прізвища і на питання, чому не називав Євгена Дрижака в перший день, говорить: тому що той був на волі", - заявив депутат.

За його словами, в середу потерпіла буде давати свідчення слідству.

"Сьогодні, фактично, будуть проведені перші повноцінні слідчі дії. Адвокат, яка працює з нею (потерпілою) вже два дні, каже, що Ірина готова до дачі свідчень. І на сьогодні ми маємо, як мінімум, свідчення таксиста, свідчення потерпілої, з приводу того, що було два міліціонера", - сказав Парубій.

За його словами, капітан міліції Дрижак не зможе уникнути покарання.

"Немає ніяких сумнівів, що Дрижак був одним з тих, хто по-звірячому ґвалтував і намагався вбити Ірину. Ми наполягаємо на тому, щоб була кваліфікація "замах на вбивство". Ми вважаємо це принциповою позицією", - сказав депутата.

У той же час він додав: "Працівники прокуратури сказали, що не розглядають такий варіант, і їм необхідно завершити слідчі дії, щоб підготувати обвинувальний вирок".

Як відомо, 26 червня троє чоловіків, два з яких міліціонера, затягли в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували.

Більше тисячі мешканців Врадіївки "штурмували" місцевий райвідділ міліції з вимогою покарати винних у зґвалтуванні.

Співробітники міліції та високопосадовці, які були на місці штурму, забарикадувалися у підвалі. При цьому правоохоронці відстрілювалися.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...