"Свободівець": Усе, що можна було, поляки вже зіпсували

П'ятниця, 12 липня 2013, 14:40

Партія "Свобода" дасть гідну відповідь на резолюцію Cейму Польщі, ухвалену в 70-і роковини Волинської трагедії.

Про це заявив народний депутат від "Свободи" Юрій Сиротюк у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Наша позиція – цивілізована відповідь, політична відповідь. Очевидно, що наступного року Україна має докласти зусиль, щоб гідно вшанувати пам'ять українців, масово замучених на Холмщині в 1944 році", - заявив він.

Сиротюк вважає, що за останні два місяці Сейм, польські політики цілеспрямовано зруйнували 20 років політики добросусідства.

"Нині вони почали налагоджувати добросусідські відносини з Вадимом Колесніченком (нардеп від Партії регіонів) та українофобами з Партії регіонів", - заявив опозиціонер.

"Очевидно, все, що можна було зіпсувати, поляки вже зіпсували", - вважає "свобдівець".

"Я родом з Волині. Знаєте, як мої односельці сприймають приїзд польського президента на Волинь? Як приїзд хрестоносця. Хрестоносці спочатку все випалювали, всіх вбивали колись на території Волині, а потім молилися", - заявив Сиротюк.

Як відомо, 12 липня депутати нижньої палати парламенту Польщі - Сейму - назвали польсько-український етнічний конфлікт 1940-х років на Волині "етнічною чисткою з ознаками геноциду". Поправка щодо вживання терміну "геноцид" замість "етнічна чистка" не пройшла.

Винуватцями тих подій на Волині у резолюції Сейму до 70-річчя Волинської трагедії називаються Організація українських націоналістів та Українська повстанська армія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування