Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обурені співробітники міліції перекрили трасу Київ-Черкаси

Субота, 13 липня 2013, 14:58

У місті Сміла Черкаської області співробітники Смілянського районного відділення міліції провели акцію протесту, заблокувавши трасу Київ-Черкаси.

Як повідомляє джерело ЛІГАБізнесІнформ у правоохоронних органах, прокуратура порушила справу проти співробітників міліції за перевищення посадових повноважень після невдалого затримання підозрюваного, у результаті якого один міліціонер загинув, інший потрапив у реанімацію, а підозрюваний покінчив із собою.

Через це особовий склад міського управління міліції й родичі міліціонерів перекрили на знак протесту трасу Київ-Черкаси й центральну вулицю міста.

Агентство з посиланням на місцеві ЗМІ повідомляє, що загиблий підозрюваний – Василь Врадій. Нібито раніше він заявляв у прокуратуру про те, що міліціонери катували його. За версією міліції, Врадій – не жертва, а злочинець зі стажем.

Слідче управління прокуратури області зареєструвало й розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ст.348, ч.3 ст.365 КК України.

Розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Валентин Цихан у листі до "Української правди" про події у Смілі повідомив, що одна з вимог працівників Смілянського МРВ - звільнення начальника Смілянського МРВ Петренчука.

"На пікеті присутній генерал Дерновий - начальник УМВС Черкаської області, інші представники даного відомства та прокуратури", - зазначає він.

Сайт kropyva.ck.ua повідомляє, що акцію працівники МВС та родичі загиблого 22-річного міліціонера провели на знак протесту проти "соціальної та правової незахищеності працівників МВС, а також щодо відсутності гарантій безпеки правоохоронцям під час виконання службових обов’язків".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування