Міліція збирається покарати нападників на відділок міліції у Києві

Субота, 13 липня 2013, 17:06

Міліція притягатиме до відповідальності активістів, які напали на правоохоронців біля Святошинського райвідділу в Києві 12 липня.

Про це сказав начальник міліції Києва Валерій Коряк на брифінгу, повідомляє УНІАН.

За його словами, в результаті нічного конфлікту з активістами 11 співробітників Святошинського райуправління звернулися до лікарні з тілесними ушкодженнями.

Також він нагадав, що в результаті конфлікту було знесено огорожу біля Святошинського райуправління міліції.

"Після нічного конфлікту з активістами паркан ми відновлюємо своїми силами... Після судово-медичної експертизи ми ухвалюватимемо рішення стосовно тих, хто скоїв фізичний напад на співробітників міліції", - сказав Коряк.

Крім того, він заявив, що міліція проведе службову перевірку стосовно свого співробітника, який нібито вдарив активістку біля ринку в Святошинському району.

"Ми не маємо ухвалювати рішення, хто винен, до проведення службової перевірки. Після неї вже можна дати відповідь, хто винен", - сказав Коряк.

Начальник міліції висловив сумнів, що міліціонер із 15-річним стажем, знаючи, що його знімають на камеру, міг ударити активістку.

"Мені здається дивним, що міліціонер без патрульного автомобіля, знаючи, що його знімають, міг відкрито її (активістку) ударити", - сказав Коряк.

Він також повідомив позицію начальника Святошинського райуправління міліції Києва Юрія Гладика, який заявив, що його співробітник дівчину не бив.

"Активістка стала між ним і натовпом спиною до співробітника міліції і почала рухатися в його сторону. Щоб не зіткнутися з жінкою, правоохоронець виставив вперед долоні, - доторкнувшись спиною до них, активістка почала голосно кричати, що її вдарив працівник міліції. Вона викликала "швидку допомогу" і зателефонувала до чергової частини Святошинського райуправління міліції", - сказав Коряк.

Також він наголосив, що активістку, мешканку Волинської області, протягом цього року 4 рази затримували правоохоронці за порушення встановленого порядку проведення мітингів і зборів.

Крім того, Коряк заявив, що 13 липня на нараді щодо ринку "Шлях" було вирішено, що його бути не повинно. Проте ринок залишиться на цьому місці до ухвалення офіційного рішення, додав він.

У "Батьківщині" повідомляють про інший результат наради.

Як відомо, 12 липня працівники ринку "Шлях" і представники громадських організацій штурмували Святошинський райвідділ міліції Києва, вимагаючи покарати лейтенанта, який вдарив жінку під час конфлікту на території ринку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...