Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мін'юсті заявили, що Україна виконала рішення Євросуду по Тимошенко

Четвер, 18 липня 2013, 10:11

У Міністерстві юстиції заявляють, що в рішенні Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі "Тимошенко проти України" констатовано порушення прав екс-прем'єра.

Про це заявили в прес-службі Міністерства юстиції у четвер.

Зокрема, у відомстві відзначили, що суд констатував порушення прав Юлії Тимошенко під час обрання для неї запобіжного заходу, і Україна вже прийняла заходи щодо недопущення аналогічних порушень у майбутньому.

"Новим Кримінальним процесуальним кодексом передбачена абсолютно нова процедура обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, його оспорювання, змін, перегляду та продовження терміну такого утримання, що відповідає вимогам Конвенції та практиці Європейського суду", - сказано в повідомленні.

"Таким чином, Україна повністю виконала рішення у справі "Тимошенко проти України", оскільки відсутні будь-які інші зобов'язання за цим рішенням", - пояснюють у Мін'юсті.

Також у міністерстві відзначили, що зараз Тимошенко відбуває покарання на підставі вироку суду, який набрав законної сили і не був предметом розгляду ЄСПЛ.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...