Порно-шансоньє Януковича хвалиться дружбою з депутатами

Четвер, 18 липня 2013, 14:59

Кандидатура співака Олега Гаврилюка на звання народного артиста була висунута в обхід глави Спілки композиторів України Ігоря Щербакова.

Про це пише "Фокус" у статті, присвяченій указу президента Віктора Януковича про присвоєння Гаврилюку звання "народного".

Гаврилюка висунула заступник голови Спілки композиторів Ганна Гаврилець.

"Я поняття не маю, хто такий Гаврилюк. Раз вона (Гаврилець) просила за нього, то нехай сама і розхльобує", - обурився Щербаков.

За процедурою, прохання композиторів направили до Київської міськадміністрації, куди також надійшло клопотання від цілого "депутатського десанту".

Друзями і шанувальниками творчості Гаврилюка виявилися "регіонали" Ян Табачник, Михайло Єжель, Равіль Сафіуллін, Юрій Мірошниченко та Журавський. За багатьох з них Гаврилюк агітував під час передвиборних кампаній.

Отримавши документи, голова міськадміністрації Олександр Попов завізував їх і передав до Міністерства культури.

"Відмовити у такому проханні ми можемо тільки в екстрених випадках. Наприклад, коли зібрані не всі документи. Якщо з паперами все в порядку, ми підпишемо будь-яке прохання", - розповіла начальник департаменту культури КМДА Світлана Зоріна.

У Мінкульті кандидатуру Гаврилюка підтримали як виняток, оскільки з моменту присвоєння йому звання "заслужений" пройшло дев'ять років, а потрібно десять.

"На міністерство тиснули. Такий документ підписує тільки міністр культури. Але оскільки на той момент старого міністра звільнили, а нового ще не призначили, всі папери завізував заступник", - пояснила прес-секретар міністерства Людмила Фролова.

У свою чергу один з прихильників творчості Гаврилюка депутат від ПР Вадим Колесніченко заперечує тиск на міністерство.

"Я підписав петицію за Гаврилюка, і якщо треба буде, зроблю це ще раз. Його творчість можна поважати чи ні - справа кожного. Але якщо люди ці пісні слухають, значить, вони їм подобаються. Бо таким чином співає душа народу", - сказав він.

Ненормативну лексику в текстах артиста депутат називає справою смаку, а тюремну тематику - частиною історії.

"Визнаємо, була сторінка в нашій історії, коли половина країни сиділа в таборах, а друга половина носила їм передачі. Так що, нам тепер про це забути?", - обурився Колесніченко.

У самого Колесніченка в машині стоїть диск іншого шансонщика - Євгенія Кемеровського. Серед його найвідоміших пісень називають "Столипінський вагон", "Братва, не стріляйте один одного", "Над сибірською тайгою".

Сам Гаврилюк вважає, що співає "інтелектуальний шансон".

"Переважно це духовні пісні: "Ключі від раю", "Купола", "Преображення" та інші. Блатняк, розтиражований ЗМІ, - окрема тема, яку я не виставляю напоказ і не читаю на концертах. Ці пісні знаходяться в закритій рубриці, куди заходять тільки ті, кому цікаво (вірші з матами та описом інтимних сцен містяться на сайті Гаврилюка у відкритому доступі - УП). Навіть книги з такими віршами коштують у двічі дорожче - 50 грн., щоб не потрапили у випадкові руки. Купити їх можна тільки після моїх виступів", - сказав він.

"Що стосується матюків або еротичної лірики - іноді тіло може взяти гору над розумом. Та й потім ці слова цілком літературні - їх можна зустріти у віршах Пушкіна чи Єсеніна", - додав Гаврилюк.

 Скрін-шот з сайту Гаврилюка. Матюкливі вірші - у відкритому доступі. Нецензурні слова замальовані УП

Він зазначив, що серед депутатів своїм другом він може назвати Юрія Мірошниченка, якого знає вже 15 років - ще з тих пір, коли вони разом створювали молодіжний політичний проект "Нова генерація".

"Також мені близький Равіль Сафіуллін, міністр сім'ї, молоді та спорту України. На позаминулих виборах я по дружбі їздив агітувати за нього. Незважаючи на те, що він зайняв високу посаду, як і раніше регулярно зідзвонюємося. З депутатом Віталієм Журавським познайомився торік після концерту. Він зайшов за куліси і запропонував агітувати за нього за чималі гроші. Я відповів, що не їжджу за гроші, а якщо поїду, то тільки безкоштовно. Що я, не є членом команди? Він не повірив. Але в результаті я разом з сім'єю об'їздив всю Україну, в тому числі пенітенціарні установи. Я агітував не за якусь партію, а за людину, якій повірив", - заявив Гаврилюк.

Крім того, за словами Гаврилюка, Олександр Турчинов з ВО "Батьківщина" на минулих виборах просив його "як виконавця популярного в народі жанру поїхати в агітаційний тур за їхню партію", але він відмовився.

На питання, чому у нього стільки знайомих у владі, Гаврилюк відповів:

"Після університету я зайнявся бізнесом. У мене виходило - я став дуже успішним підприємцем, мав свої заводи і фабрики. Але в якийсь момент почав шукати своє місце під сонцем, справу до душі. І знайшов себе у музиці. А ось мої колишні підлеглі і компаньйони в результаті стали мільйонерами і депутатами. Зараз багато хто з них закликає мене повернутися в бізнес, але я не хочу. Я реально розумію, що знайшов себе в житті. Ніякі гроші не замінять цього відчуття".

Як відомо, у своїх піснях Гаврилюк часто використовує мат і опис інтимних сцен, що межують з порнографією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування