Скандальний настоятель Лаври каже, що дає свій "Мерседес" на весілля

П'ятниця, 19 липня 2013, 10:36

Настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло (Петро Лебідь) запевняє, що дає свій "Мерседес" у користування всім оточуючим.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Вести", коментуючи закиди в розкоші через його їзду на дорогих автомобілях.

"Розкіш - це коли ти відпочиваєш де-небудь на островах. А машина - це засіб пересування. У мене "Мерседес" 1998 року випуску, яким користуються всі, хто мене оточує", - розповів настоятель Лаври.

"Я завжди даю цю машину учням наших духовних шкіл на весілля. Буває, виходжу і дивуюся - на номерах машини написано, наприклад, "Саша + Юля". Мені не шкода", - запевняє він.

Також, за словами Лебедя, на 50-річний ювілей йому подарували ще один "Мерседес".

"А на чому мені їздити? Я пропонував - нехай мені зроблять хорошу українську машину, і я буду їздити", - сказав він.

За словами Лебедя, він "може, і не відмовився б" від чогось на кшталт "папамобіля".

"Але знаєте, скільки він коштує? Три "Мерседеси". Ось написали, що Папа Римський пересів у мікроавтобус, а коштує цей автобус 300 тисяч євро", - зазначив настоятель.

Він також розповів, що живе на території Лаври в будинку 1654 року побудови.

"Тут і приймальня, і робочий кабінет, вітальня, їдальня, спальня, кухня. Ще є будинок у Воронькові, я там рідко ночую, тільки коли після обіду їду в наше підсобне господарство. Там добре, я люблю, коли жаби квакають. А в будинку живе священик і люди, які там працюють у господарстві. Там три спальні і просторий зал з високими стелями", - розповів Лебідь.

Як відомо, настоятель Києво-Печерської Лаври Павло (Петро Лебідь) є також депутатом Київради від Партії регіонів і має скандальну репутацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування