Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція: людей на Майдані затримали за пізній мітинг і намети

П'ятниця, 19 липня 2013, 11:44

Працівники управління Міністерства внутрішніх справ у Києві 18 липня затримали 9 людей за несанкціоноване встановлення наметів на Майдані Незалежності.

Про це повідомили в прес-службі головного управління Міністерства внутрішніх справ міста Києва "Українським новинам".

"9 людей були доставлені в Шевченківське районне управління міліції, складені адміністративні протоколи, усі матеріали спрямовані до суду. Затриманих відпустили", - говориться в повідомленні.

"Зараз у Шевченківському районному суді буде проходити розгляд цих матеріалів і у відношенні затриманих буде прийматися рішення відповідно до чинного законодавства", - додається у ньому.

При цьому відзначається, що затримані несанкціоновано встановили намети.

Також, згідно з заявою про проведення акції на Майдані Незалежності, затримані мали право перебувати на даному місці до 23:30, і, зокрема, дозвіл про проведення акції був лише в частини учасників, в інших не було взагалі жодних дозвільних документів.

Крім того, деякі учасники почали розходитися після 23:30, тоді як інші учасники – встановлювати намети.

Правоохоронці декілька разів попередили, що це є порушенням відповідно до кодексу "Про адміністративні правопорушення". Також із вимогою демонтувати намети зверталися представники управління благоустрою Київської міської державної адміністрації.

Але мітингувальники проігнорували ці попередження, стверджують у міліції.

Після прибуття загону особливого призначення 'Беркут" деякі учасники акції намагалися провокувати представників правоохоронних органів і застосовувати фізичну силу, після чого були затримані, заявляють у МВС.

Як повідомлялося, 18 липня близько 150 людей протестували біля будівлі МВС у Києві проти міліцейського свавілля. Частина протестувальників прибула з Врадієвки.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що хода мешканців Врадіївки до Києва на знак протесту проти міліцейського свавілля є політизованою.

Пізно ввечері 18 липня на Майдані Незалежності у столиці відбувся більш чисельний мітинг, який міліція розігнала, затримавши з десяток людей і завдавши шкоди іншим, зокрема журналістам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування