Рибак думає, що ЗМІ "безглуздо грають на нервах людей"

П'ятниця, 19 липня 2013, 12:37

Засобам масової інформації не вистачає інформаційної збалансованості, журналістської етики та державницького погляду на власну країну.

Про це пише глава Верховної Ради Володимир Рибак в статті "Політичні тіні... і політичні реальності", опублікованій в парламентській газеті "Голос України", яку цитує УНІАН.

У статті Рибак зазначив, що в останні роки "посівна кампанія песимізму знаходить благодатний грунт у багатьох українських ЗМІ, в першу чергу на телеканалах із загальнонаціональною аудиторією".

"Якоюсь мірою можна зрозуміти ЗМІ, які змушені боротися за аудиторію і власну популярність (а отже, і прибуток) на інформаційному ринку перевіреними методами: подачею "гарячих новин", сенсацій-метеликів, безглуздою грою на нервах людей... Зрозуміти це можна, але виправдати - неможливо! Я вірю в таку моральну категорію як "відповідальність журналістики перед суспільством", - зазначив Рибак.

За його словами, "ця категорія, на жаль, чітко не прописана в українському законодавстві, але ЗМІ як суспільний інститут, безумовно, повинні нести відповідальність перед суспільством у випадку порушення основних принципів і норм етичної журналістики - точності, достовірності та об'єктивності інформації".

Рибак вважає, що "дзеркало преси" окремих друкованих та електронних засобів масової інформації скоріше можна визнати "кривим дзеркалом".

Він навів кілька прикладів "інформаційного вакууму навколо подій у регіонах, які довелося відвідати за минулі півроку", але які мають загальноукраїнське звучання.

Зокрема, за його словами, мова йде про відкриття в Чернігові нового найсучаснішого корпусу обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Відродження"; інвестування "Запоріжсталі" чверті мільярда гривень на модернізацію виробництва; фінансування АТ "Мотор Січ" лише в першому кварталі цього року майже чверті мільярда гривень на нові технології і перехід на виробництво нових революційних видів продукції.

Рибак висловив здивування, чому не цікавить журналістів те, як "разюче змінюється на краще українська столиця".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News