Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навальний збирається стати мером Москви

Субота, 20 липня 2013, 11:40

Російський опозиціонер Олексій Навальний, засуджений до п'яти років позбавлення волі і звільнений під підписку про невиїзд, повернувся до Москви.

Поїзд прибув на Ярославський вокзал о 09:45 мск. На пероні зібрався великий натовп прихильників політика - багато з квітами і у футболках з написом "Навальний", а також журналісти і ОМОН, передає Бі-Бі-Сі.

Район, прилеглий до вокзалу, був оточений поліцією, неподалік від Комсомольській площі розташувалися десятки поліцейських автомашин і автозаків.

Незадовго до прибуття поїзда поліцейський по гучномовцю став закликати людей залишити площу перед пероном в цілях безпеки: нібито в районі перону виявлений безхазяйний предмет (пізніше було оголошено, що загроза вибуху виявилася помилковою).

Однодумці Навального зустріли його оплесками і провели крізь "живий коридор" від перону до привокзальної площі, де відбувся стихійний мітинг.

На ньому Навальний подякував усім за підтримку, оголосив, що братиме участь у виборах мера Москви, запланованих на вересень, і закликав підтримати російських політв'язнів, згадавши, зокрема, заарештованих за "болотній справі", учасниць групи Pussy Riot та Михайла Ходорковського.

"Ми йдемо на вибори і ми переможемо!", - заявив присутнім Навальний.

Як повідомлялося, у п'ятницю кіровський обласний суд ухвалив рішення скасувати арешт Навального і Петра Офіцерова, засуджених у четвер у справі про розкрадання майна "Кировлеса", і випустити їх на свободу до набуття вироком чинності.

Апеляцію на запобіжний захід, обраний судом для Навального і Офіцерова, подали прокурори. Сторона звинувачення вважала арешт незаконним, оскільки вирок ще не вступив у законну силу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування